čtvrtek 26. února 2015

Králíkovo malé módní okénko: MOM jeansy – hot or not? ;) 

Že já do těch obchodů vůbec lezu…. ;)

Ženy, taky jste zaznamenaly fashion trend tzv. mom jeans? Amerika tím žila asi 2 roky na zpět a zatím co my v roce 2013 objevovaly teprve postupně kouzlo boyfriend jeans a doznívaly tu bokovky, USA se vracelo do zlaté éry seriálu Beverly Hills 90210 a hvězdy chodily „v retro mrkváčích“ jako v největším fashion skvostu.

Mom jeansy nejsou v žádném případě tak upnuté jako skinny jeans, ale mají stejný zúžený tvar. Jsou volnější, s vyšším pasem. Nedá se jim upřít jistá pohodlnost. V nich není problém strávit klidně celý den, nebo víkend na chatě. Vzít si je klidně do lesa na procházku. Díky volnosti střihu vás nebudou nějak omezovat. A konzervativní nositelky jim často dávají přednost celou dobu (nejen v jejich zlatých „érách“), protože pěkně všechno zakryjí.

Ale ono to není tak přesné, že něco zakryjí, spíš překryji. Látkou. Tlustým denimem, který i v odlehčené formě prostě na objemu přidá. A přidá vám tedy všude. Na stehnech, bocích, zadečku i břiše. Jistě nepolezou vám z toho faldy jako z bokovek, to ale neznamená, že budete vypadat méně objemné.

Pokud máte opravdu štíhlou postavu, klidně i s chlapeckými tvary jako jsou úzké boky, nevýrazný pas, tyhle „mrkváče“ ala 90tá léta vám pomohou ženskou postavu vytvarovat.

Pokud máte postavu s ženskými tvary, ale stále ještě štíhlou, i vám můžou tyhle jeansy udělat dobrou službu, pokud si je koupíte v dobře padnoucí velikosti a střihu pro vaši postavu a výšku, případně ohnete jako to nosily holky z BH 90210.

Sluší i menším drobnějším ženám, které v nich často vypadají jako panenky. Moje drobná sestřenka, která byla v 90tých letech studentka, mi tak v nich vždycky připadala, stejně jako další ženy s tímto typem postavy. Takže potud dobré.

Ale chcete něco kamuflovat? Větší bříško? Širší boky? Silnější stehna? Větší zadeček? Tak tyhle jeansy vytáhnout všechny mínusy na světlo a co víc  - zesílí je a podtrhnou, že neuniknou žádnému oku, které na vás spočine.

Je určitě fajn někdy trochu ozvláštnit svůj šatník nějakým trendem, pokud je to něco, co vám padne. Ale u jeansů je realita nesmlouvavá víc, než u jiných kusů oblečení. Denim neschová, denim zvýrazní. To dobré i to méně dobré.

Takže co bych vám řekla na závěr – mrkněte klidně na trendy, inspirujte se, zkoušejte, ale kupte si a noste jen takové střihy a typy oblečení, které váš vzhled podtrhnou v tom nejlepším slova smyslu.

Nedovolte, aby vám kousek, který vám naopak nelichotí, zabíral zbytečně místo ve skříni (a co hůř, abyste za něj vůbec utrácely, třeba proto, že je to teď trend a valí se toho tuny do obchodních řetězců, regály přetékají tím zbožím z třetích zemí a vše to odkazuje na žhavý trend Hollywoodu před dvěma lety.)

Jedny skvělé „jako pro vás osobně šité“ jeansy, ty jedny „dokonalé“ vám udělají tisíckrát lepší službu, než štosy módních kreací, oprášených zapomenutých retro-kousků.

Co vy a módní trendy? Co vy a mom jeansy? Pamatujete si na seriál BH 90210? ;)


Vaše Iwi

PS1: Moje matka skutečně jedny takové jeansy měla ;)

PS2: Lacláče se snažily o podobný návrat taky, ale neznám žádnou soudnou bytost, která by v 30-40letech během casual Friday dorazila v tomto oprášeném módním hitu do práce.  

PS3: Doufám, že berete tohle téma s nadhledem jako odlehčení ;) A příště si zase dáme třeba nějaké ty sexuální deviace ;)

2 komentáře:

  1. Za mě teda ne-e, asi proto, že BH mě nikdy nebralo, ani jejich kalhoty a účesy (!) :D Líbí se mi jen na lidech, kterým ale sluší všechno, i ten pověstný pytel. Mrkváče, zvonáče a lacláče mě nikdo nosit nedonutí, navždy budou za hranicí mého vkusu, hned vedle latexových minisukní a mužů s knírkem :) PS: moje matka je taky měla (na polovině fotek z osmdesátek spolu s fešnou trvalou :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fešná trvalá :D Ani mojí vzácné matce se to nevyhlo - květák ..... přesně ;)
      V podstatě se shodujeme na všem ;) Některé věci (lacláče) měly své místo v mém dětství (njn, to je následek toho "Krtek v kalhotkách" 100 dokola...) ale fakt si to nedovedu představit vzít na sebe dneska a ještě k tomu do práce.... to by asi neprošlo :)

      Vymazat